Chcesz kupić sól himalajską różową? Sprawdź http://tinyurl.com/y2eolcl7.
Substancją potrzebną do poprawnego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie zalety posiada niejodowana sól kłodawska czy sól himalajska? Czemu powinno się stosować je w gastronomii?
Zalety soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który wspaniale podbija smak posiłków. Choć nadmierne użycie soli ma negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozsądne porcje (nie więcej niż 6 gramów w ciągu 24 godzin) są niezbędne dla poprawnego działania naszego organizmu. Sól zaopatruje nas wszak w sód, tj. w pierwiastek regulujący gospodarkę wodną i podtrzymanie optymalnego ciśnienia krwi. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest różowa sól himalajska wydobywana ze złóż liczących 250 mln lat. Składnik ten zawiera wiele potrzebnych minerałów oraz pierwiastków, między innymi żelazo, selen czy cynk, a jednocześnie nie posiada chorobotwórczych komponentów i zanieczyszczeń, np. toksycznych metali ciężkich. Sól himalajska świetnie podkreśla smak dań i jest dostępna zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska – wykorzystywana nie tylko w branży spożywczej
Sól kłodawska natomiast to artykuł o dużym stopniu czystości – posiada 97% chlorku sodu i stanowi kapitalny dodatek do tradycyjnych przetworów. Jest między innymi kopalnią wapnia, magnezu czy żelaza, innymi słowy składników koniecznych do utrzymania pełni zdrowia. Sól kłodawska pochodzi z kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie ługuje jej się, toteż nie zatraca swoich cech i jest bez trudu przyswajana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska niejodowana jest na co dzień używana nie tylko w branży spożywczej, ale także sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w kosmetyce, rolnictwie i lecznictwie.
Nasza lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]